top of page

"Belső újjászületés"

zöld, bronz-arany, bézs mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falikép
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: K023

Kategória:   falikép

Típus:             késztermék    

Értéke: 37.900 Ft

Igazán megkapó, a zöld színeket kiemelő bronz-arany füstfóliával és bézs színnel harmonizáló mandalát festettem.


Minden egyes mandalám, mint ez a kép is, különleges stílusban készült, ezen mandalám kivételesen nem saját terv alapján, ám ezúttal is tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

Csupán címszavakat írnék, amik eszembe jutnak, amikor erre a mandalára ránézek:
bizakodás, harmónia, nyugalom, újjászületés, remény...

 

Szimbolika:

hamarosan...

 

A mandalákról bővebben lejjebb olvashatsz.

Termékinformációk:

Teljes méret: 23x23cm

Fehér színű, egyszerű, ám elegáns fa keretben.


Festett mandala átmérője 20cm (2mm vastag üveggel)A keret hátlapján egyetlen akasztó található, így kizárólag faliképként funkcionálhat.

 

Alapanyagok: üveg, festék, fa, papír

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a sztimbólumokról:

 

Mandalák:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page