top of page

"Varázs Lótusz"

mályva, fehér, arany, bézs mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falikép
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: K010

Kategória:   falikép

Típus:        ELKELT

Értéke: 33.500 Ft

Igazán különleges ez a 7-es szimmetriájú lótusz mandala.

Minden egyes mandalám, mint ez a kép is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

Csupán címszavakat írnék, amik eszembe jutnak, amikor erre a mandalára ránézek:
harmónia, nyugalom, kedvesség, együttérzés, tisztulás

Színek és hatás:
Fehér, arany és mályva (lilás-rózsaszín) színeket használtam, holt áttetsző, holt fedő, hol márványos
A fehér többek között a tisztaság, nyugalom, béke, együttérzés, egység, öröm, tökéletesedés jelképe.

Az arany az isteni erő, megvilágosodás. hallhatatlanság, erő szimbóluma.

A mályva, bíborba hajló rózsaszín szeretetet, méltóságot sugall.
a türkizzöld (inkább zöld, mint kék, bár kékes jegyeket is tartalmaz) az egyensúlyt, a harmóniát, a növekedést, a reményt, a természetet, az ellazulást és az elégedettség érzését hivatott szolgálni
A görbe ívek, szirmok az energiát, az élet áramlását, a szeretetet, harmóniát, magát az életet szimbolizálják. Hetes szimmetriájával a határozottságot és vonzerőt erősíti.

A mandala közepére egy rózsaszín üvegkavicsot illesztettem, mely még harmonikusabbá teszi ezt a lótusz-mandalát.

 

A mandalákról és a lótusz jelentéséről bővebben lejjebb olvashatsz.

Termékinformációk:

Teljes méret: 23x23cm

Fehér színű, egyszerű, ám elegáns fa keretben.


Festett mandala átmérője 20cm (2mm vastag üveggel)A keret hátlapján egyetlen akasztó található, így kizárólag faliképként funkcionálhat.

 

Alapanyagok: üveg, festék, fa, papír

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a sztimbólumokról:

 

Mandalák:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

Lótusz:

A lótusz szimbolizálja a létet, szépséget, igazságot, tisztaságot, örök létet.

Habár a mocsárból nő, ami veszélyes, koszos és átláthatatlan, a lótusz a kedvezőtlen körülmények ellenére nem szennyeződik be (alig érintkezik mocsárral, mégis abból táplálkozik), sőt vonzó megjelenésével harmóniát és békét sugároz, vonzóvá válik, harmóniát teremt a környezetében, megragadja mindenki figyelmét.

A lótuszvirág az anyagtól való elkülönülés jelképe is, egyértelműen spirituális tartalommal bír: a mocsárban él, de szinte egyáltalán nem érintkezik vele, nem mocskolja be magát.

A lótusz a fényre nyílik: nappal nyílik, este zárul; mintha csak a világosságra, tudásra lenne nyitott, a sötét tudatlanságtól elzárkózna.

A lótuszt néhol a tanítómester szimbólumaként is használják, más megközelítésekben a lótusz a lélek, a víz a tanítómester és a Nap pedig Isten.

További érdekesség: a lótuszvirág képes hőt kibocsátani, és szabályozza a hőmérsékletet, mint a madarak és az emlősök. (Elgondolkodtató…)

A lótuszvirág jelentése meglehetősen mély és energiát sugárzó, ezért nem csak szimbólumnak tekinthető. Sokak szerint a lótusz – akárcsak a mandala - a világegyetem leképezése. Elmélyedve segíthet megfejteni a legfőbb létkérdéseket: ki vagyok én, hová tartozom, mi a világ, milyen a viszonyom a világgal, milyen a viszonyom a Legfelsőbbel?

bottom of page