top of page
"Ünnep"
lila, mályva mandala - egyedi, kézzel festett üveg mécsestartó tálka (18cm)
egyedi mandala mécsestartó
egyedi mandala mécsestartó

unique mandala glass candle plate

press to zoom
egyedi mandala mécsestartó
egyedi mandala mécsestartó

unique mandala glass candle plate

press to zoom
egyedi mandala mécsestartó
egyedi mandala mécsestartó

unique mandala glass candle plate

press to zoom
egyedi mandala mécsestartó
egyedi mandala mécsestartó

unique mandala glass candle plate

press to zoom
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: M009

Kategória:   mécsestartó

Típus:          késztermék

Értéke: 11.900 Ft

Nyugalmat és ünnepi hangulatot áraszt ez nagy méretű, mandala mécsestartó tányér.

Lila, mályva színösszeállítású, 12-es szimmetriájú mandala mécsestartó tál – ideális lakásdekoráció lehet ajándékba, vagy saját otthonodba is.

Mályva és lila színekkel dolgoztam, fényes- áttetsző, valamint fedő-opálos árnyalatokat használtam, továbbá az összhatás érdekében réz kontúrral emeltem ki a mintákat, és sok helyen díszítettem festékkel és kontúrral egyaránt.

Minden egyes mandalám, mint ez is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

 


Szimbolika:

Ez a mandala a színeivel a korona csakra erősítésére is szolgálhat.
A mandala alapmintájában a tizenkettes szimmetria tartalmazza a 3-as, 4-es és 6-os szimmetriákat is, így tulajdonképpen egyszerre szolgálja a változás és kapcsolatteremtés iránti vágyat, és kelti a határozottság, a nyugalom, az egyensúly érzését is.

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 18 cm

üvegtányér

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page