top of page

"Türkiz elefánt"

egyedi készítésű, kézzel festett üveg falikép/ajtóbetét
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: K019

Kategória:   falikép

Típus:             rendelhető *

                     (*elkészítési idő kb. 4 hét)

Értéke: 27.900 Ft

Kivételesen nem saját terv alapján született ez az üvegkép.

 

Az elefánt fali/asztali képeim nem csak gyerekszobákban mutatnak jól, elsősorban nem is oda terveztem őket, habár szín és formavilága miatt ott is megfelelő helyre találhatnak.

 

Az elefánt erőteljes, mély szimbólum, elsősorban a bölcsességet és az akadályok leküzdését szimbolizálja (az ormányát felfelé tartó elefánt számos elképzelés szerint szerencsét hoz).

Sokféle, köztük csillámos türkizt használtam fel.

A mintákat arany kontúrral emeltem ki.

Tudatosan nem kereteztem be, így tulajdonosa döntheti el, hogyan szeretné felhasználni.

Néhány ötlet:
- bekeretezve (vagy pattintós képkeretbe illesztve) - faliképként
- megfelelő tartóval és izzókkal ellátva - dekorációs világításként
- beépítve egy térelválasztó polcba-falba – átvilágítóként (mindkét oldaláról jól mutat, de a réz felületek nem fényáteresztőek)
- ajtóba beépítve

(Szimbolikáról lejjebb olvashatsz bővebben.)

Termékinformációk:

Teljes méret: 20x20cm

Keret nélkül!


Festett minta mérete: 19x19m (2mm vastag üveggel)Tudatosan nem kereteztem be, mert így a tulajdonosa döntheti el, milyen lakásdekorációs céllal használja majd.

 

Alapanyagok: üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a szimbólumokról:

 

Elefánt:

Az elefánt bölcsességet és minden akadály leküzdését képviseli.

Egész Ázsiában a siker, az erő, a bölcsesség, a függetlenség, a hatalom, a termékenység, a jámborság, a higgadtság és a hosszú élet szimbóluma. A feng shui nyugati térnyerésével már Európában és Amerikában is szerencsés, pozitív jelképnek tartják.

Régen csak királyok tarthatták, így az uralkodói hatalom jelképe is; ünnepi felvonulásokon az uralkodó szimbolikus állata volt, a hadviselésben pedig mozgó erődként szolgált.

A fehér elefánt a buddhizmusban szent állat, mivel Buddha születését egy fehér elefánt jelentette be anyjának álmában.

Az indiai kozmológiában nyolc elefánt őrzi a világmindenséget: az égtájakon, illetve a hátukon tartják a Földet. Mágikus jelenlétük esőt hoz, ekként termékenységi jelképek is, másutt a hit, az Isten iránti odaadás mintaképei.

Az üzekedő (párosodásra vágyó) elefánt a szerelem jelképe is lehet.

 Az elefántfejű, nagy hasú Ganésa a legnépszerűbb hindu istenség, a költők és kereskedők védnöke, jóindulatú segítségével elhárulnak az alkotó, vállalkozásba kezdő ember előtt tornyosuló akadályok. Szobrát az indiaiak házi istenként őrzik otthonukban. Az elefánt tehát szerencsés jelkép az anyagiak tekintetében. (Négy kezének tartása illetve a bennük tartott tárgyak – kagyló és diszkosz, elefántösztöke és vízililiom – mind szimbolikus jelentést hordoznak. A lefele fordított tenyér menedéket kínál híveinek, a felfelé fordított tenyér pedig áldást oszt. Egyik kezében az elefántösztöke a jó és rossz ösztönök szétválasztását segíti, és követőit az igazságosság ösvényén tartja. A másik kezében a kötél a kötelékektől való szabadulást jelképezi. A halál feletti uralmát a tőr és a kígyó mutatja. Néha egyik kezében kedvenc rizsgombóca van, amelynek pocakját köszönheti, a másikban pedig letört fél agyara, amellyel Vjásza bölcs diktálása nyomán leírta a Mahábháratát.)

Feng shui szerint az otthonunk gazdagság sarkába is érdemes egy elefánt szobrot kitenni, hogy energetizálja az adott életterületet.

Egy apró elefánt medál is szerencsét hoz.

​​

bottom of page