"Tengernyi Erő"
kék, türkiz mandala - egyedi, kézzel festett üveg ablakdísz, fényfogó (15cm)
Egyedi mandala ablakdísz
Egyedi mandala ablakdísz

unique mandala suncatcher

press to zoom
Egyedi mandala ablakdísz
Egyedi mandala ablakdísz

unique mandala suncatcher

press to zoom
Egyedi mandala ablakdísz
Egyedi mandala ablakdísz

unique mandala suncatcher

press to zoom
Egyedi mandala ablakdísz
Egyedi mandala ablakdísz

unique mandala suncatcher

press to zoom
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: F014

Kategória:   fényfogó

Típus:          ELKELT

Értéke: 8.250 Ft

Igen erőteljes mandala született, mely mintha a tengerek-óceánok mélységét és lágy hullámait is magába hordozná.

A kék kedvelőinek ajánlom ezen fényben úszót, lakásdekorációként saját otthonodba, esetleg ha segítőként dolgozol, akkor kezelődbe-stúdiódba, vagy akár ajándékba egy szerettednek.

(Angolul a találó "suncatcher" nevet kapta ez a dísztárgy, mely magyar fordításban fényfogót jelent, de talán a "fényben úszó" szebb megfelelője lenne.)

Igen sok mélykék és viharkék jelenik meg a  fényes-áttetsző, valamint csillámos türkizkék, türkizzöld és halványkék árnyalatok közt. A kívánt összhatás érdekében réz kontúrral emeltem ki a mintákat, és díszítettem a mintát a kontúrral és üvegfesték pöttyökkel egyaránt.

Minden egyes mandalám, mint ez az ablakdísz is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).


Szimbolika:

Ez a mandala a kékes színeivel a torok csakra erősítésére is szolgálhat. (Kommunikáció, önkifejezés...)
A mandala alapmintájában a négyes szimmetriát használtam, mellyel ritkán találkozhatsz munkáim közt;  a négy a határozottság és precizitás jelképe
. A dupla négyes szirom kicsit emlékeztet a keresztre, mely az Univerzum változását és energiát is jelképezi. (A virág motívum a szeretetet, önszeretetet és önelfogadást szimbolizálja.)

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 15 cm

Rézfólia kerettel, akasztóval ellátott üveglap

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék, fém

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.