top of page
"OM a 7 csakra színeivel"
szivárvány OM / AUM - egyedi, kézzel festett üveg ablakdísz, fényfogó (15cm)
Egyedi Om ablakdísz
Egyedi Om ablakdísz

unique glass painted Om suncatcher

press to zoom
Egyedi Om ablakdísz
Egyedi Om ablakdísz

unique glass painted Om suncatcher

press to zoom
Egyedi Om ablakdísz
Egyedi Om ablakdísz

unique glass painted Om suncatcher

press to zoom
Egyedi Om ablakdísz
Egyedi Om ablakdísz

unique glass painted Om suncatcher

press to zoom
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: F030

Kategória:   fényfogó

Típus:         késztermék

Értéke: 5.990 Ft

Ha egyedi, mind a 7 csakrára ható Om/Aum lakásdekorációt keresel, akkor megtaláltad..

Már jó ideje tervezem, hogy megfestem a csakrák színeiben az Om jelet, így született ez a fényben úszó. (Angolul a találó "suncatcher" nevet kapta ez a dísztárgy, mely magyar fordításban fényfogót jelent, de talán a "fényben úszó" szebb megfelelője lenne.)

A hátteret szintén megfestettem opálos-csillámos áttetsző festékkel (ettől kicsit deres hatású), és ezt tovább mintáztam sok-sok (egyesével) festett ponttal.

Minden egyes mandalám és munkám, mint ez az ablakdísz is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).


Szimbolika:

Az Om jelről részletesebben lejjebb olvashatsz.

A színek sorra a 7 csakra színei szerint (szivárványszerűen) épülnek fel és olvadnak egymásba, ezáltal mind a 7 csakrára hatással van.

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 15 cm

Rézfólia kerettel, akasztóval ellátott üveglap

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék, fém

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

Pár szóban az Om jelről:

 

Az Om vagy más néven Aum szanszkrit eredetű szó. Pranavának nevezik. A hinduizmus hagyományában az „Aum” a legfontosabb szimbólum, valamint alap- vagy gyökérmantra, ezért sok mantra, ima elején hangzik el.

 

​A hindu hagyomány szerint az „Om” az Univerzum teremtésekor elhangzott szent teremtő mag-szó. Az „Om” a teremtés igéje, egy ősrezgés, mely eredetét tekintve öröktől való és az „Abszolút Igazságot” és a „Legfelső Isteni Teremtőerőt” képviseli.

Az „Om” három hangból (szótagból) tevődik össze: „A”, „U”, és „M”, és minden dolgot tartalmaz – ezzel fejezi ki a világ hármasságát, valamint a három egységéből összeálló teljességet. A három hang sok tételt jelöl, de valószínűleg a legfontosabb a világmindenség hármas aspektusa, a test-lélek-szellem egysége. Az „A” jelképezi a durva anyagi világot (az ébrenlét állapota), az „U” az asztrálsíkot (az álom állapota), az „M” pedig az elmén túljutott állapotot szimbolizálja, tudati szintje a mélyalvás. A teljes szimbólum ezek együttesét szimbolizálja.

​Mindemellett a harmadik szem mantrája is. Ismételgetése a meditáció során – a hagyomány szerint – lenyugtatja az elmét, a testet energiával (pránával) tölti fel, segít kiszakadni az érzékek világából, és erősíti az elmélyülést. Ily módon a megfelelő légzésirányítással és az „Om”-hang ismétlésével különböző transzállapotok érhetőek el.

Mint egyetemes szimbólum, vizuális formában is létezik. A tanítások szerint viselőjének védelmet ad a negatív hatások ellen (védelmező mágikus szimbólum), és segíti a lélek harmóniájának megtartását.

bottom of page