top of page

"Smaragd Varázslat"

zöld, smaragdzöld, réz mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falikép
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: K017

Kategória:   falikép

Típus:        ELKELT

Értéke: 37.900 Ft

Különleges, egyszerre légies, ám erőteljes mandalát festettem a zöld, smaragdzöld szerelmeseinek.


Minden egyes mandalám, mint ez a kép is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

Csupán címszavakat írnék, amik eszembe jutnak, amikor erre a mandalára ránézek:
harmónia, természetesség, "haza találás", nyugalom, reményteljes előrehaladás

 

Szimbolika:

A motívum egyszerre tartalmaz virágszirmokat, és egymásba kapcsolódó hullámokat: míg az első az önszeretetet és önelfogadást jelképezi, a második a az élet áramlását, a szeretetet, harmóniát, magát az életet szimbolizálja.

A mandala 12-es szimmetriát követ, mely egyszerre tartalmazza a 3-as, 4-es és 6-os szimmetriákat is, a harmonikus és fokozatos felépülést, átalakulást és újjászületést szimbolizálja.

A zöld, smaragdzöld az egyensúlyt, a harmóniát, a növekedést, a reményt, a természetet, az ellazulást és az elégedettség érzését hivatott szolgálni. Egyes elképzelések szerint a szinkronicitást és a nő-férfi, hit-tudás, szellem-lélek kettősségét is egyesíti.

A réz természetközeli (föld) szín, harmóniát teremt.

Az arany az isteni erő, megvilágosodás. hallhatatlanság, erő szimbóluma.

A mandala közepére egy rézre festett üvegkavicsot illesztettem, mely még harmonikusabbá teszi ezt a mandalát.

 

A mandalákról bővebben lejjebb olvashatsz.

Termékinformációk:

Teljes méret: 23x23cm

Sötétbarna (wenge) színű, egyszerű, ám elegáns fa keretben.


Festett mandala átmérője 20cm (2mm vastag üveggel)A keret hátlapján egyetlen akasztó található, így kizárólag faliképként funkcionálhat.

 

Alapanyagok: üveg, festék, fa, papír

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a sztimbólumokról:

 

Mandalák:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page