top of page

"Szivárvány mandala"

szivárvány mandala - egyedi, kézzel festett üveg ablakdísz, fényfogó (20cm)
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: F040

Kategória:   fényfogó

Típus:             rendelhető *

                     (*elkészítési idő kb. 4 hét)

Értéke: 21.900 Ft

Ha egyedi, igazán feltöltő, és szemet kápráztató ablakdíszt (lakásdekorációt) keresel, most megtaláltad..

​​

Mindig is magával ragadtak a szivárványok harmonikus, szívmelengető, energiát sugárzó könnyedsége és egyben ereje. Talán azért is, mert érdekes mód, a szivárvány színei sorra a 7 csakra színei szerint jönnek.

A színek iránti szeretetemből született meg ez a fényben úszó. (Angolul a találó "suncatcher" nevet kapta ez a dísztárgy, mely magyar fordításban fényfogót jelent, de talán a "fényben úszó" szebb megfelelője lenne.)

Nagyon energetizáló egy ilyen szivárványszínű, mind a 7 csakrára ható fényfogó - és amikor átsüt rajta a nap, és képét a falra veti, tovább növeli erejét a lakásban...

A mandala közepét opálos-csillámos áttetsző festékkel festettem meg (ettől kicsit deres hatású), és egy Om jelet festettem a belsejébe.

A mandalát sok-sok (egyesével) festett fehér ponttal díszítettem, a kontúroknál, ettől még légiesebb és kifinomultabb lett.

Minden egyes mandalám és munkám, mint ez az ablakdísz is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).


Szimbolika:

A mandalákról és az Om jelről részletesebben lejjebb olvashatsz.

A színek sorra, szivárványszerűen a 7 csakra színei szerint épülnek fel és olvadnak egymásba, ezáltal mindegyik csakrára hatással van.

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 20 cm

Rézfólia kerettel, akasztóval ellátott üveglap

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék, fém

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

Pár szóban az Om jelről:

Az Om vagy más néven Aum szanszkrit eredetű szó. Pranavának nevezik. A hinduizmus hagyományában az „Aum” a legfontosabb szimbólum, valamint alap- vagy gyökérmantra, ezért sok mantra, ima elején hangzik el.

 

​A hindu hagyomány szerint az „Om” az Univerzum teremtésekor elhangzott szent teremtő mag-szó. Az „Om” a teremtés igéje, egy ősrezgés, mely eredetét tekintve öröktől való és az „Abszolút Igazságot” és a „Legfelső Isteni Teremtőerőt” képviseli.

Az „Om” három hangból (szótagból) tevődik össze: „A”, „U”, és „M”, és minden dolgot tartalmaz – ezzel fejezi ki a világ hármasságát, valamint a három egységéből összeálló teljességet. A három hang sok tételt jelöl, de valószínűleg a legfontosabb a világmindenség hármas aspektusa, a test-lélek-szellem egysége. Az „A” jelképezi a durva anyagi világot (az ébrenlét állapota), az „U” az asztrálsíkot (az álom állapota), az „M” pedig az elmén túljutott állapotot szimbolizálja, tudati szintje a mélyalvás. A teljes szimbólum ezek együttesét szimbolizálja.

​Mindemellett a harmadik szem mantrája is. Ismételgetése a meditáció során – a hagyomány szerint – lenyugtatja az elmét, a testet energiával (pránával) tölti fel, segít kiszakadni az érzékek világából, és erősíti az elmélyülést. Ily módon a megfelelő légzésirányítással és az „Om”-hang ismétlésével különböző transzállapotok érhetőek el.

Mint egyetemes szimbólum, vizuális formában is létezik. A tanítások szerint viselőjének védelmet ad a negatív hatások ellen (védelmező mágikus szimbólum), és segíti a lélek harmóniájának megtartását.

bottom of page