top of page

Pillangós-virágos téglalámpa

egyedi, kézzel festett hangulatvilágítás, üvegtéglából (újrahaszosítással)
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: L005

Kategória:   lámpa

Típus:          késztermék

Értéke: 12.500 Ft

Mit is mondhatnék ezekről az imádnivaló, bájos, valóban egyedi és különleges lámpásokról?

Te is azok közé tartozol, akik már akkor érzik a virágok illatát, amikor egy virágos képre ránéznek? Vagy egy pillangó látványa mosolyt csal az arcodra?

 

Ha szeretnél egy kis tavaszt és felszabadult örömöt csempészni otthonodba vagy egy szerettedet meglepni valami tavaszias szépséggel, viszont nem egy elhervadó virágcsokrot, hanem maradandó különlegességet keresel, íme legújabb kreációm, melyek szépséget, örömöt és harmóniát visznek bármelyik otthonba.

 

Újrahasznosított, bontott üvegtéglákból készültek, magam tisztogattam és fúrtam ki őket. . Ezáltal nm olyan patyolat-tiszták, mint az originál üvegtéglák. Szerintem ez is hozzáad az értékükhöz. (Ha ezt nem tudod elfogadni, ám tetszik a téglalámpás-ötlete, írj rám, és veszek originál üvegtéglát, és abból készítek téglalámpást.)

 

A „burkolatuk” is igen esztétikus és egyedi lett. Kifejezetten ódzkodtam az organza-szalagos, masnis körbekötözgetéstől, mint ahogyan azt egyes készítőknél láttam, hogy eltakarják az üveg üvegtégla voltát (illesztés, stb.), ezért erre külön eljárást kellett kitalálnom. Igen munkaigényesnek bizonyult ez a fajta körbeburkolás, de fontosnak tartom, hogy látványosan, igényesen és a saját elképzeléseimet megalkuvásmentesen valósítsam meg. Olyat adjak ki a kezeim közül, amit méltónak érzek a vásárlóimhoz.

 

Fontos! A csoportképeken már elkelt téglalámpások is szerepelnek, ezért kérlek érdeklődj az aktuális készletről.

Termékinformációk:

 

Méretei:

teljes méret: 19x19x8cm
súlya közel 2,5kg, így törékenysége (üveg) és súlya miatt a személyes átvételt javaslom postázás helyett (helyszín: Érd, a postaköltsége több mint 6.000 Ft lenne)

Csak az egyik oldalát festett meg (természetesen üvegfestékkel), és az sem telis-tele, hogy minél jobban átjárja a fény.

Elemes led izzósort illesztettem bele, de a világítás nélkül is rendkívül esztétikusak, ha olyan helyre helyezed, ahol átjárja a fény.

A led izzósorhoz tartozó lapos kapcsoló rátehető a tégla tetejére, de mögé is lógatható, ízlés szerint.

Üvegfelület tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával (kikapcsolt állapotban!)

 

Alapanyagok: üveg, festék, elem, műanyag

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page