top of page
"Türkiz-barna ötszögletű Mandala "
egyedi készítésű, kézzel festett üveg falikép/ajtóbetét
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: K016

Kategória:   falikép

Típus:        késztermék

Értéke: 21.450 Ft Kiárusítás

Kivételesen nem saját terv alapján született ez a mandala (egy "mandala kifestő" egyik motívumát dolgoztam fel).

Ez a mandala kép szép díszítőeleme lehet otthonodnak, de akár kezelőbe-rendelőbe vagy irodába is elhelyezhető.

Az üvegre festett, egyszerre modern és klasszikus stílusú motívum és színkombináció számos funkciót betölthet, tudatosan nem kereteztem be, így tulajdonosa döntheti el, hogyan szeretné felhasználni.

 

Néhány ötlet:
- bekeretezve (vagy pattintós képkeretbe illesztve) - faliképként
- megfelelő tartóval és izzókkal/villanykörtével ellátva - dekorációs világításként (*)
- beépítve egy térelválasztó polcba-falba – átvilágítóként (mindkét oldaláról jól mutat, de a réz felületek nem fényáteresztőek)
- ajtóba beépítve

* A réz füstfólián kívül minden árnyalat fényáteresztő, így akár hátulról megvilágítva egy különleges hangulatvilágításként is funkcionáló falikép kreálható belőle.

 

 

Sokféle, köztük csillámos türkizt, barnát, valamint rezet, tovább rézszínű füstfóliát használtam fel.

A mintákat réz kontúrral emeltem ki.

A mandala közepére egy türkiz üvegkavicsot illesztettem, mely tökéletesen harmonizál a mandalával.

Szimbolika:

A türkiz a kapcsolattartás, megérzések, a kommunikáció (torok csakra - beszéd, kommunikáció) színe, továbbá egyes elképzelések szerint a művészetek (tulajdonképpen szintén egyfajta kifejezési mód) színe is.

A barna és réz természetes, föld színek, és harmóniát teremtenek.   barna és réz

A motívum az 5-ös szimmetriát követi (igen ritkán használt szimmetria mandalafestés során), ami a kreativitás és sikerek jelképe.

A mandalákról bővebben lejjebb olvashatsz.

Termékinformációk:

Teljes méret: 21x21cm

Keret nélkül!


Festett minta mérete: 19,5x19,5m (3mm vastag üveggel)Tudatosan nem kereteztem be, mert így a tulajdonosa döntheti el, milyen lakásdekorációs céllal használja majd.

 

Alapanyagok: üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a sztimbólumokról:

 

Mandalák:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page