top of page

"Türkiz-barna ötszögletű Mandala "

egyedi készítésű, kézzel festett üveg falikép/ajtóbetét
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: K016

Kategória:   falikép

Típus:        késztermék

Értéke: 37.900 Ft

Kivételesen nem saját terv alapján született ez a mandala (egy "mandala kifestő" egyik motívumát dolgoztam fel).

Ez a mandala kép szép díszítőeleme lehet otthonodnak, de akár kezelőbe-rendelőbe vagy irodába is elhelyezhető.

Az üvegre festett, egyszerre modern és klasszikus stílusú motívum és színkombináció számos helyen díszítheti otthonodat avagy munkakörnyezetedet.

 

​​

Sokféle, köztük csillámos türkizt, barnát, valamint rezet, tovább rézszínű füstfóliát használtam fel.

A mintákat réz kontúrral emeltem ki.

A mandala közepére egy türkiz üvegkavicsot illesztettem, mely tökéletesen harmonizál a mandalával.

Szimbolika:

A türkiz a kapcsolattartás, megérzések, a kommunikáció (torok csakra - beszéd, kommunikáció) színe, továbbá egyes elképzelések szerint a művészetek (tulajdonképpen szintén egyfajta kifejezési mód) színe is.

A barna és réz természetes, föld színek, és harmóniát teremtenek.   barna és réz

A motívum az 5-ös szimmetriát követi (igen ritkán használt szimmetria mandalafestés során), ami a kreativitás és sikerek jelképe.

A mandalákról bővebben lejjebb olvashatsz.

Termékinformációk:

Teljes méret: 23x23cm

Szép, sötétbarna fa keretben


Festett minta mérete: 19,5x19,5m (3mm vastag üveggel)Tudatosan nem kereteztem be, mert így a tulajdonosa döntheti el, milyen lakásdekorációs céllal használja majd.

 

Alapanyagok: üveg, festék, fa

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a sztimbólumokról:

 

Mandalák:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page