top of page

"Nyugalom"

lila, burgundy, mályva mandala - egyedi, kézzel festett üveg mécsestartó tálka (15cm)
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: M001

Kategória:   mécsestartó

Típus:          ELKELT

Értéke: 5.900 Ft

Nyugalmat áraszt ez a mandala mécsestartó tálka, melyhez ajándék üveg (lila színű) mécsesrejtőt is adok.

Lila, mályva, burgundy színösszeállítású, 6-os szimmetriájú mandala mécsestartó tálka – ideális lakásdekorációs szett lehet ajándékba, vagy saját otthonodba is.

A határozott minták, színek kedvelőinek ajánlom őt.
 

Burgundy, lila, mályva színekkel dolgoztam, fényes- áttetsző, valamint fedő-opálos árnyalatokat használtam, továbbá az összhatás érdekében réz kontúrral emeltem ki a mintákat.

Érdekessége, hogy mindkét oldaláról festett.

 

Minden egyes mandalám, mint ez is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

 


Szimbolika:

Ez a mandala a burgundy-lila-mályva színeivel a korona csakra erősítésére is szolgálhat.
A mandala alapmintájában a hatos szimmetria a béke, a nyugalom, az egyensúly érzését kelti. A virág motívum ezúttal is a szeretetet, önszeretetet és önelfogadást szimbolizálja.
Habár az önmagában megfestett pont szimbolikus jelentése az egység, itt a pontok-pöttyök sokasága a formák továbbterjedését, kaleidoszkóp-szerű szétáradását jelenti.

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 15 cm

üvegtányér és ajándék mécsesrető-mécsestartó

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page