"Itt és most"
kék, türkizkék mandala - egyedi, kézzel festett üveg mécsestartó tálka (15cm)
egyedi mandala mécsestartó
egyedi mandala mécsestartó

unique glass painted mandala candle-plate

press to zoom
egyedi mandala mécsestartó
egyedi mandala mécsestartó

unique glass painted mandala candle-plate

press to zoom
egyedi mandala mécsestartó
egyedi mandala mécsestartó

unique glass painted mandala candle-plate

press to zoom
egyedi mandala mécsestartó
egyedi mandala mécsestartó

unique glass painted mandala candle-plate

press to zoom

Termékkód: M012

Kategória:   mécsestartó

Típus:          késztermék

Értéke: 5.490 Ft

Ennek a mandala mécsestartó tálkának a vonzereje, különlegessége a négyzetes formájában rejlik.

Sokféle kék árnyalatban pompázó, négyes szimmetriájú mandala mécsestartó tálka – ideális lakásdekoráció slehet ajándékba, vagy saját otthonodba is.

A határozott minták, és a kék szín kedvelőinek ajánlom őt.
 

A csillámos türkizkéktől egészen a mély kékig mindenféle árnyalattal dolgoztam, fényes-áttetsző színeket is használtam, továbbá az összhatás érdekében réz kontúrral emeltem ki a mintákat, és az üveg hátoldalát arany szatináló festékkel kezeltem.

Minden egyes mandalám, mint ez is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

 


Szimbolika:

Ez a mandala a kék színével elsősorban a torok csakrára hat (de némi hatással lehet a harmadikszem csakrára is).
A mandala alapmintájában a négyes szimmetria a határozottság, precizitás erősítésére szolgál, a négyzetzes forma jelképezi a létezésünket az anyagi világban. A virág motívum ezúttal is a szeretetet, önszeretetet és önelfogadást szimbolizálja.

 

Termékinformációk:

 

Méretei: oldala 15 cm

üvegtányér mécsestartó

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.