top of page

"Narancs-lila mandala"

narancs, napsárga, lila, mályva mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falióra
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: O069

Kategória:   falióra

Típus:             ELKELT

Értéke: 24.500 Ft

A nyári naplemente színei köszönnek vissza ebben a mandalában.

Ez a mandala egy korábbi mandalám átdolgozásából született. Nemrég leltem rá, és úgy döntöttem: átdolgozást, extra díszítést kíván - így született meg Ő.

Ezúttal is egyedi, saját tervezésű mandala órát készítettem, nagyon sokféle naranccsal, és mályvával, rózsaszínnel, itt-ott csillámmal kiegészítve. A fedő, áttetsző, valamint csillámos festékek összhatása különleges mintázatot eredményeznek.

Mályva és arany kontúrral emeltem ki a mintákat, és a díszítéshez is használtam, a lila, arany gyöngytoll és üvegfesték mellett.

Egyszerű, elegáns, aranyra festett fém óramutatókat használtam.

Szimbolika:

Míg a napsárga és narancs az életenergiát árasztja, addig a lila-mályva az egyensúlyt a földi-égi között, ezek energiája járja át ezt a mandalát.

 

bővebben:

hamarosan...

A mandalákról részletesebben lejjebb olvashatsz.

Termékinformációk:

 

Az óra méretei: 21x21cm.

Üvegvastagság: 4mm.

 

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával.

Az óraszerkezeten akasztó van kialakítva.
Az elemet nem tartalmazza, 1,5 V-os ceruzaelemmel működik. A szerkezet tesztelve.
(Beállításnál visszafelé ne tekerjük, mert a szerkezet tönkremehet! Ez mindenféle órára igaz!)

 

Alapanyagok: üveg, műanyag, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page