top of page

"Napnyugtával Ébredés"

narancs, lila mandala - egyedi, kézzel festett üveg ablakdísz, fényfogó
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: F002

Kategória:   fényfogó

Típus:        rendelhető *

                  (*elkészítési idő kb. 3 hét)

Értéke: 9.500 Ft

Az elmúlás és valami új kezdete...

A letisztult formák, de erőteljes színek kedvelőinek ajánlom ezen fényben úszót, mely akár kicsi faliképként is funkcionálhat. (Angolul a találó "suncatcher" nevet kapta ez a dísztárgy, mely magyar fordításban fényfogót jelent, de talán a "fényben úszó" szebb megfelelője lenne.)

Minden egyes mandalám, mint ez az ablakdísz is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

Szimbolika:
A mandala négyes szimmetriája a határozottságot, precizitást erősíti. Az egyszerű virág motívum a szeretetet, harmóniát és megújulást szimbolizálja. A külső csepp motívumok a változással járó megtisztulás folyamatára és valami új születésére is utalnak.
A narancssárgába hajló sárga és a narancssárga jelképezi a szeretetet, bölcsességet, egészséget, boldogságot; valamint a szellem és vágy egyensúlyát; a megérzéseket és az örömöt hivatott előhozni. (Szakrális-csakra színe)
A lila, a sötét mályva (lilás-bordó) szimbolizálja az egyensúlyt a föld és ég, valamint az ész és szív között, továbbá jelképezi az alázatot, a bölcsességet és emberszeretetet, de az idealizmust is. (Harmadikszem-csakra és korona-csakra színei)

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 15 cm

Rézfólia kerettel, akasztóval ellátott üveglap

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék, fém

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page