top of page

"Melegség"

piros, narancs mandala - egyedi, kézzel festett üveg mécsestartó tálka (13cm)
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: M004

Kategória:   mécsestartó

Típus:          ELKELT

Értéke: 5.900 Ft

Ezt a mandala mécsestartó tálkát meleg színekkel festettem meg, melyhez ajándék üveg (arany mintákkal díszített prios színű) mécsesrejtőt is adok.

Piros-narancs színösszeállítású, 12-es szimmetriájú mandala mécsestartó tálka – ideális lakásdekorációs szett lehet ajándékba, vagy saját otthonodba is.

A határozott minták, színek kedvelőinek ajánlom ezen fényben őt.
 

Áttetsző narancs, piros, bordó színekkel dolgoztam, továbbá az összhatás érdekében arany kontúrral emeltem ki a mintákat és díszítettem a mécsestartó tálkát.

Minden egyes mandalám, mint ez is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

 


Szimbolika:

A piros-narancs színek az alsó két csakra színei, a gyökér csakrát a piros, a szakrális csakrát a narancs energetizálja, a materiális és érzéki hajtóerőket aktivizálja, a teremtés, szexualitás, kreativitás erősítésére is szolgálhat.

A narancs a szeretet, egészség, boldogság színe, a szellem és vágy egyensúlyát jelképezi, és a megérzéseket, az örömöt hivatott előhozni. A piros a tűz, vágy, erő, bátorság, szerelem, szenvedély színe, de a hatalom, változás, rettenthetetlenségé is.

„Félj kevesebbet, szeress többet! Panaszkodj kevesebbet, értékelj többet!”

A virág motívum ezúttal is a szeretetet, önszeretetet és önelfogadást szimbolizálja.

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 13 cm

üvegtányér és ajándék mécsesrető-mécsestartó

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page