top of page

"Lótusz Mandala"

ciklámen, lila, rózsaszín, kék, fehér mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falióra
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: O033

Kategória:   falióra

Típus:        rendelhető *

                      (*elkészítési idő kb. 4 hét)

Értéke: 24.500 Ft

Ez a harmonikus, kiegyensúlyozott szín- és formavilágú falióra megtestesíti mindazt a nyugalmat és erőt, amit a lótusz virág áraszt.

A lótusz szimbolizálja a létet, szépséget, igazságot, tisztaságot, örök létet.

 

Habár a mocsárból nő, ami veszélyes, koszos és átláthatatlan, a lótusz a kedvezőtlen körülmények ellenére nem szennyeződik be (alig érintkezik mocsárral, mégis abból táplálkozik), sőt vonzó megjelenésével harmóniát és békét sugároz, vonzóvá válik, harmóniát teremt a környezetében, megragadja mindenki figyelmét.

A lótuszvirág az anyagtól való elkülönülés jelképe is, egyértelműen spirituális tartalommal bír: a mocsárban él, de szinte egyáltalán nem érintkezik vele, nem mocskolja be magát.

A lótusz a fényre nyílik: nappal nyílik, este zárul; mintha csak a világosságra, tudásra lenne nyitott, a sötét tudatlanságtól elzárkózna.

A lótuszt néhol a tanítómester szimbólumaként is használják, más megközelítésekben a lótusz a lélek, a víz a tanítómester és a Nap pedig Isten.

További érdekesség: a lótuszvirág képes hőt kibocsátani, és szabályozza a hőmérsékletet, mint a madarak és az emlősök. (Elgondolkodtató…)

A lótuszvirág jelentése meglehetősen mély és energiát sugárzó, ezért nem csak szimbólumnak tekinthető. Sokak szerint a lótusz – akárcsak a mandala - a világegyetem leképezése. Elmélyedve segíthet megfejteni a legfőbb létkérdéseket: ki vagyok én, hová tartozom, mi a világ, milyen a viszonyom a világgal, milyen a viszonyom a Legfelsőbbel?

A hűvös, visszafogott opálos kék árnyalat, és a kifelé mutató lila-ciklámen szirmok motívumai tökéletesen kiegészítik egymást és a kecses lótuszt.

Segít lenyugodni a hétköznapi rohanás után, és lassan felveszed otthonod lüktetését, harmóniáját. Amikor hazaérkezel, ülj le a fotelba vagy kanapéra, és nézd pár percig egy kis finomság, vagy tea, bor, egyéb hideg/meleg kedvencedet kortyolgatva - meglátod, nem marad el a nyugtató hatása.

Ezúttal is egyedi, saját tervezésű mandala órát készítettem. Halványkék, ciklámen, lila, rózsaszín, fehér és arany színekkel dolgoztam, többségében opálos és fedő, részben áttetsző árnyalatokat használtam, és arany kontúrral emeltem ki a mintákat.

Fekete színű, elegáns, díszes fém óramutatókat használtam.

Termékinformációk:

 

Az óra méretei: 21x21cm.

Üvegvastagság: 4mm.

 

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával.

Az óraszerkezeten akasztó van kialakítva.
Az elemet nem tartalmazza, 1,5 V-os ceruzaelemmel működik. A szerkezet tesztelve.
(Beállításnál visszafelé ne tekerjük, mert a szerkezet tönkremehet! Ez mindenféle órára igaz!)

 

Alapanyagok: üveg, műanyag, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page