top of page

"Életenergia - lámpás"

egyedi, kézzel festett üveg lámpás, tömbgyertyatartó
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: L003

Kategória:   lámpa

Típus:          késztermék

​​

Értéke: 29.900 Ft

Energikus, életigenlő lámpást varázsoltam, a tavaszi szellő lágy simogatását idézi ez a lámpa...

 

Saját minta alapján festettem, egymással harmonizáló türkiz, lila, korall színekkel, íves, csigavonal mintákkal.

Ez egy közepes méretű "lámpás", azaz tulajdonképpen tömbgyertyatartó (7cm átmérőjű gyertyához).

Mind a 4 oldalát festettem, kívülről.

A kék csigavonal csillámos festékkel készült.
A mintázatot és színeket úgy terveztem, hogy a szemközti üveglapokon tükrösen helyezkedik el, azaz nem "keveredik" és üti ki egymást a szemközti oldalon a minta-szín, ha átnézünk rajta, hanem egymást "fedik".

 

Előreláthatólag a következő 2-3 évben nem festek még egyet (mármint ekkora lámpás gyertyatartót), ezért ha netán valaki beleszeret, ez az egyetlen lehetőség van csak a következő néhány évre.... :)

A képek magukért beszélek, nem is írnék többet róla...

Termékinformációk:

 

Méretei:

teljes méret: 15x15x28cm
festett üvegek: 10,5x14,5 cm, mind a 4 oldala telibe festett
(beltérre és kültérre egyaránt használható)

Üvegfelület tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával (kikapcsolt állapotban!)

 

Alapanyagok: porfestett acél, üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page