top of page

"Kelet Varázsa"

kék, türkizzöld mandala - egyedi, kézzel festett üveg ablakdísz, fényfogó
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: F005

Kategória:   fényfogó

Típus:             késztermék

                   

Értéke: 21.900 Ft

Amikor elkészültem ezzel a mandala fényfogóval, rájöttem, hogy egyszerre hordozza a keleti és a kelta jegyeket (mind színek, mind formák tekintetében), és talán épp ettől lett olyan megkapóan magával-ragadó ez a munkám.

Ez az ablakdísz (angolul a találó ’suncatcher’ - "fényfogó" nevet kapta ez a dísztárgy) akár faliképként is funkcionálhat, de a rajta átsütő napfény játéka teszi igazán különlegessé.
A mintát úgy terveztem, hogy akár melegebb, akár hidegebb színekkel is funkcionálhat.

Eredetileg narancs-lila tónusokban gondolkodtam, de végül a kék-türkiz színek mellett döntöttem, mert úgy éreztem, hogy ezzel a mandalával a torok-csakrát kívántam erősíteni.

Élénk, erőteljes színeket használtam, melyeket itt-ott lágyabb árnyalatokkal emeltem ki, hogy a napfény hatását a lehető legjobban kiaknázzam. A mintákat arany kontúrral és arany gyöngytollal díszítettem.

Egy kis szimbolika:

A különböző kékek - a halvány türkizkéktől az extra sötétkékig, és türkizzöld (kékbe hajló zöld) a harmóniát, ellazulást, elégedettség érzését hivatottak szolgálni, az árnyalatok sokfélesége a nőies (éjkék) és férfias (égkék) jeleket is hordozzák.

A görbe ívek, szirmok az energiát, az élet áramlását, a szeretetet, harmóniát, magát az életet szimbolizálják.

Négyes szimmetriájával a határozottságot erősíti.

Minden egyes mandalám, mint ez az ablakdísz is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 20 cm

felfüggesztésre alkalmas furattal ellátott üveglap

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page