"Kelet Varázsa"
kék, türkizzöld mandala - egyedi, kézzel festett üveg ablakdísz, fényfogó
Egyedi mandala fényfogó
Egyedi mandala fényfogó

unique glass painted mandala suncatcher

press to zoom
mandala fényfogó
mandala fényfogó

unique glass painted mandala suncatcher

press to zoom
Egyedi mandala fényfogó
Egyedi mandala fényfogó

unique glass painted mandala suncatcher

press to zoom
Egyedi mandala fényfogó
Egyedi mandala fényfogó

unique glass painted mandala suncatcher

press to zoom
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: F005

Kategória:   fényfogó

Típus:          ELKELT

Értéke: 19.250 Ft

Amikor elkészültem ezzel a mandala fényfogóval, rájöttem, hogy egyszerre hordozza a keleti és a kelta jegyeket (mind színek, mind formák tekintetében), és talán épp ettől lett olyan megkapóan magával-ragadó ez a munkám.

Ez az ablakdísz (angolul a találó ’suncatcher’ - "fényfogó" nevet kapta ez a dísztárgy) akár faliképként is funkcionálhat, de a rajta átsütő napfény játéka teszi igazán különlegessé.
A mintát úgy terveztem, hogy akár melegebb, akár hidegebb színekkel is funkcionálhat.

Eredetileg narancs-lila tónusokban gondolkodtam, de végül a kék-türkiz színek mellett döntöttem, mert úgy éreztem, hogy ezzel a mandalával a torok-csakrát kívántam erősíteni.

Élénk, erőteljes színeket használtam, melyeket itt-ott lágyabb árnyalatokkal emeltem ki, hogy a napfény hatását a lehető legjobban kiaknázzam. A mintákat arany kontúrral és arany gyöngytollal díszítettem.

Egy kis szimbolika:

A különböző kékek - a halvány türkizkéktől az extra sötétkékig, és türkizzöld (kékbe hajló zöld) a harmóniát, ellazulást, elégedettség érzését hivatottak szolgálni, az árnyalatok sokfélesége a nőies (éjkék) és férfias (égkék) jeleket is hordozzák.

A görbe ívek, szirmok az energiát, az élet áramlását, a szeretetet, harmóniát, magát az életet szimbolizálják.

Négyes szimmetriájával a határozottságot erősíti.

Minden egyes mandalám, mint ez az ablakdísz is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 20 cm

felfüggesztésre alkalmas furattal ellátott üveglap

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.