top of page

Kék-ezüst mécsestartó

kék, ezüst mandala - egyedi, kézzel festett üveg mécsestartó tálka (10cm)

Termékkód: M005

Kategória:   mécsestartó

Típus:          késztermék

Értéke: 2.890 Ft Kiárusítás

Ennek a mandala mécsestartó tálkának a vonzereje, különlegessége az egyszerűségében rejlik.

Ideális lakásdekoráció lehet ajándékba, vagy saját otthonodba is.

A határozott minták, és a kék és ezüst szín kedvelőinek ajánlom ezen fényben őt.
 

Csillámos türkizkéket és ezüstöt, fedő és fényes-áttetsző színeket is használtam, továbbá az összhatás érdekében ezüst kontúrral emeltem ki a mintákat, és díszítettem a tálkát.

Minden egyes mandalám, mint ez is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).


Szimbolika:

Ez a mandala mécsestartó a kék színével elsősorban a torok csakrára hat (de némi hatással lehet a harmadikszem csakrára is).

A virág motívum ezúttal is a szeretetet, önszeretetet és önelfogadást szimbolizálja.

Ebből a mécsestartóból több is készült, így akár egyszerre párban is megvásárolhatod!

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 10 cm

üvegtányér-mécsestartó

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page