top of page
"Kék Elefánt lótusszal"
kék elefánt lótusszal - egyedi készítésű, kézzel festett üveg falikép/asztalikép
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: K005

Kategória:   falikép

Típus:        rendelhető *

                  (*elkészítési idő kb. 4 hét)

Értéke: 27.900 Ft

Ez a különleges, színes elefánt kép vidám színfoltja lehet otthonodnak, ám ajándéknak is tökéletes választás.

Az üvegre festett, sokszínű, változatos mintázatú elefánt, melynek fején egy lótuszvirág helyezkedik el, sok örömöt hoz tulajdonosának, nem csak esztétikai élményként, hanem jelentéstartalmával is.

 

Színes elefánt fali/asztali képeim nem csak gyerekszobákban mutatnak jól, elsősorban nem is oda terveztem őket, habár szín és formavilága miatt ott is megfelelő helyre találhatnak.

 

Az elefánt és lótuszvirág erőteljes, mély szimbólumok, előbbi elsősorban a bölcsességet és az akadályok leküzdését szimbolizálja (az ormányát felfelé tartó elefánt számos elképzelés szerint szerencsét hoz), utóbbi alapvetően a létet, szépséget, igazságot, tisztaságot, öröklétet jelképezi.

(Szimbolikájukról részletesebben lejjebb olvashatsz.)



Színek és hatás:
Nagyon sokféle kék, zöldeskék árnyalatot és színátmenetet használtam.

A türkizkék és világoskék színek a torokcsakrára hatnak. A különböző kékek - a halvány türkizkéktől az extra sötétkékig, csillámos és matt üvegfestékekkel - a harmóniát, ellazulást, elégedettség érzését hivatottak szolgálni, az árnyalatok sokfélesége a nőies (éjkék) és férfias (égkék) jeleket is hordozzák.

Termékinformációk:

Teljes méret: 22x28cm

natúr barna színű, egyszerű fa keretben.


Festett minta mérete: 13,5x18,5cm (2mm vastag üveggel)



A keret hátlapján akasztó és támaszték is található, így faliképként és asztali állóképként funkcionálhat.

 

Alapanyagok: üveg, festék, fa, papír

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a szimbólumokról:

 

Elefánt:

Az elefánt bölcsességet és minden akadály leküzdését képviseli.

Egész Ázsiában a siker, az erő, a bölcsesség, a függetlenség, a hatalom, a termékenység, a jámborság, a higgadtság és a hosszú élet szimbóluma. A feng shui nyugati térnyerésével már Európában és Amerikában is szerencsés, pozitív jelképnek tartják.

Régen csak királyok tarthatták, így az uralkodói hatalom jelképe is; ünnepi felvonulásokon az uralkodó szimbolikus állata volt, a hadviselésben pedig mozgó erődként szolgált.

A fehér elefánt a buddhizmusban szent állat, mivel Buddha születését egy fehér elefánt jelentette be anyjának álmában.

Az indiai kozmológiában nyolc elefánt őrzi a világmindenséget: az égtájakon, illetve a hátukon tartják a Földet. Mágikus jelenlétük esőt hoz, ekként termékenységi jelképek is, másutt a hit, az Isten iránti odaadás mintaképei.

Az üzekedő (párosodásra vágyó) elefánt a szerelem jelképe is lehet.

 Az elefántfejű, nagy hasú Ganésa a legnépszerűbb hindu istenség, a költők és kereskedők védnöke, jóindulatú segítségével elhárulnak az alkotó, vállalkozásba kezdő ember előtt tornyosuló akadályok. Szobrát az indiaiak házi istenként őrzik otthonukban. Az elefánt tehát szerencsés jelkép az anyagiak tekintetében. (Négy kezének tartása illetve a bennük tartott tárgyak – kagyló és diszkosz, elefántösztöke és vízililiom – mind szimbolikus jelentést hordoznak. A lefele fordított tenyér menedéket kínál híveinek, a felfelé fordított tenyér pedig áldást oszt. Egyik kezében az elefántösztöke a jó és rossz ösztönök szétválasztását segíti, és követőit az igazságosság ösvényén tartja. A másik kezében a kötél a kötelékektől való szabadulást jelképezi. A halál feletti uralmát a tőr és a kígyó mutatja. Néha egyik kezében kedvenc rizsgombóca van, amelynek pocakját köszönheti, a másikban pedig letört fél agyara, amellyel Vjásza bölcs diktálása nyomán leírta a Mahábháratát.)

Feng shui szerint az otthonunk gazdagság sarkába is érdemes egy elefánt szobrot kitenni, hogy energetizálja az adott életterületet.

Egy apró elefánt medál is szerencsét hoz.

Lótusz:

A lótusz szimbolizálja a létet, szépséget, igazságot, tisztaságot, örök létet.

Habár a mocsárból nő, ami veszélyes, koszos és átláthatatlan, a lótusz a kedvezőtlen körülmények ellenére nem szennyeződik be (alig érintkezik mocsárral, mégis abból táplálkozik), sőt vonzó megjelenésével harmóniát és békét sugároz, vonzóvá válik, harmóniát teremt a környezetében, megragadja mindenki figyelmét.

A lótuszvirág az anyagtól való elkülönülés jelképe is, egyértelműen spirituális tartalommal bír: a mocsárban él, de szinte egyáltalán nem érintkezik vele, nem mocskolja be magát.

A lótusz a fényre nyílik: nappal nyílik, este zárul; mintha csak a világosságra, tudásra lenne nyitott, a sötét tudatlanságtól elzárkózna.

A lótuszt néhol a tanítómester szimbólumaként is használják, más megközelítésekben a lótusz a lélek, a víz a tanítómester és a Nap pedig Isten.

További érdekesség: a lótuszvirág képes hőt kibocsátani, és szabályozza a hőmérsékletet, mint a madarak és az emlősök. (Elgondolkodtató…)

A lótuszvirág jelentése meglehetősen mély és energiát sugárzó, ezért nem csak szimbólumnak tekinthető. Sokak szerint a lótusz – akárcsak a mandala - a világegyetem leképezése. Elmélyedve segíthet megfejteni a legfőbb létkérdéseket: ki vagyok én, hová tartozom, mi a világ, milyen a viszonyom a világgal, milyen a viszonyom a Legfelsőbbel?

​​

bottom of page