top of page

"Jégvirág és Lótusz"

kék, mályva mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falióra
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: O002

Kategória:   falióra

Típus:        rendelhető *

                      (*elkészítési idő kb. 4 hét)

Értéke: 24.500 Ft

Ez a harmonikus, kiegyensúlyozott szín- és formavilágú falióra nyugalmaz és tisztaságot áraszt.

A lótusz szimbolizálja a létet, szépséget, igazságot, tisztaságot, örök létet.

 

Habár a mocsárból nő, ami veszélyes, koszos és átláthatatlan, a lótusz a kedvezőtlen körülmények ellenére nem szennyeződik be (alig érintkezik mocsárral, mégis abból táplálkozik), sőt vonzó megjelenésével harmóniát és békét sugároz, vonzóvá válik, harmóniát teremt a környezetében, megragadja mindenki figyelmét.

A lótuszvirág az anyagtól való elkülönülés jelképe is, egyértelműen spirituális tartalommal bír: a mocsárban él, de szinte egyáltalán nem érintkezik vele, nem mocskolja be magát.

A lótusz a fényre nyílik: nappal nyílik, este zárul; mintha csak a világosságra, tudásra lenne nyitott, a sötét tudatlanságtól elzárkózna.

A lótuszt néhol a tanítómester szimbólumaként is használják, más megközelítésekben a lótusz a lélek, a víz a tanítómester és a Nap pedig Isten.

További érdekesség: a lótuszvirág képes hőt kibocsátani, és szabályozza a hőmérsékletet, mint a madarak és az emlősök. (Elgondolkodtató…)

A lótuszvirág jelentése meglehetősen mély és energiát sugárzó, ezért nem csak szimbólumnak tekinthető. Sokak szerint a lótusz – akárcsak a mandala - a világegyetem leképezése. Elmélyedve segíthet megfejteni a legfőbb létkérdéseket: ki vagyok én, hová tartozom, mi a világ, milyen a viszonyom a világgal, milyen a viszonyom a Legfelsőbbel?

A hűvös, visszafogott opálos kék árnyalatok, és motívumok tökéletesen kiegészítik a rózsaszínes-mályvás virágot, valamint lótuszokat.

Segít lenyugodni a hétköznapi rohanás után, és lassan felveszed otthonod lüktetését, harmóniáját. Amikor hazaérkezel, ülj le a fotelba vagy kanapéra, és nézd pár percig egy kis finomság, vagy tea, bor, egyéb hideg/meleg kedvencedet kortyolgatva - meglátod, nem marad el a nyugtató hatása.

 

Ezúttal is egyedi, saját tervezésű mandala órát készítettem. Halvány és mélykék, mályva, bordós-mályva és ezüst színekkel dolgoztam, többségében opálos és fedő, részben áttetsző árnyalatokat használtam, és ezüst kontúrral emeltem ki a mintákat.

Ezüst színű, elegáns, vékony fém óramutatókat használtam.

Termékinformációk:

 

Az óra méretei: 21x21cm.

Üvegvastagság: 4mm.

 

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával.

Az óraszerkezeten akasztó van kialakítva.
Az elemet nem tartalmazza, 1,5 V-os ceruzaelemmel működik. A szerkezet tesztelve.
(Beállításnál visszafelé ne tekerjük, mert a szerkezet tönkremehet! Ez mindenféle órára igaz!)

 

Alapanyagok: üveg, műanyag, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page