top of page

"Indiai Elefánt"

rózsaszín, lila, bordó elefánt - egyedi készítésű, kézzel festett üveg falikép
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: K011

Kategória:   falikép

Típus:        késztermék

Értéke: 22.750 Ft Kiárusítás

Ez a különleges, színes elefánt kép vidám színfoltja lehet otthonodnak, ám ajándéknak is tökéletes választás.

Az üvegre festett, sokszínű, változatos mintázatú elefánt sok örömöt hoz tulajdonosának, nem csak esztétikai élményként, hanem jelentéstartalmával is.

 

Színes elefánt fali képeim nem csak gyerekszobákban mutatnak jól, elsősorban nem is oda terveztem őket, habár szín és formavilága miatt ott is megfelelő helyre találhatnak.

 

Az elefánt erőteljes szimbólum, előbbi elsősorban a bölcsességet és az akadályok leküzdését szimbolizálja (az ormányát felfelé tartó elefánt számos elképzelés szerint szerencsét hoz).

(Szimbolikájáról részletesebben lejjebb olvashatsz.)Színek és hatás:
Nagyon sokféle rózsaszín, lila, és bordó árnyalatot és színátmenetet használtam.

A rózsaszín (akár a zöld) a szívcsakrára hat: ítélkezés visszaszorítására és az Univerzum kínálta csodák befogadására ösztönöz; ez a szín a szeretet, belső gyógyulása, nyugalom, megújulás, remény jelképe is.

Termékinformációk:

Teljes méret: 22x28cm

natúr barna színű, egyszerű fa keretben.


Festett minta mérete: 14,5x21cm (2mm vastag üveggel)A keret hátlapján akasztó található, így faliképként funkcionál.

 

Alapanyagok: üveg, festék, fa, papír

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban az elefánt szimbólumról:

 

Az elefánt bölcsességet és minden akadály leküzdését képviseli.

Egész Ázsiában a siker, az erő, a bölcsesség, a függetlenség, a hatalom, a termékenység, a jámborság, a higgadtság és a hosszú élet szimbóluma. A feng shui nyugati térnyerésével már Európában és Amerikában is szerencsés, pozitív jelképnek tartják.

Régen csak királyok tarthatták, így az uralkodói hatalom jelképe is; ünnepi felvonulásokon az uralkodó szimbolikus állata volt, a hadviselésben pedig mozgó erődként szolgált.

A fehér elefánt a buddhizmusban szent állat, mivel Buddha születését egy fehér elefánt jelentette be anyjának álmában.

Az indiai kozmológiában nyolc elefánt őrzi a világmindenséget: az égtájakon, illetve a hátukon tartják a Földet. Mágikus jelenlétük esőt hoz, ekként termékenységi jelképek is, másutt a hit, az Isten iránti odaadás mintaképei.

Az üzekedő (párosodásra vágyó) elefánt a szerelem jelképe is lehet.

 Az elefántfejű, nagy hasú Ganésa a legnépszerűbb hindu istenség, a költők és kereskedők védnöke, jóindulatú segítségével elhárulnak az alkotó, vállalkozásba kezdő ember előtt tornyosuló akadályok. Szobrát az indiaiak házi istenként őrzik otthonukban. Az elefánt tehát szerencsés jelkép az anyagiak tekintetében. (Négy kezének tartása illetve a bennük tartott tárgyak – kagyló és diszkosz, elefántösztöke és vízililiom – mind szimbolikus jelentést hordoznak. A lefele fordított tenyér menedéket kínál híveinek, a felfelé fordított tenyér pedig áldást oszt. Egyik kezében az elefántösztöke a jó és rossz ösztönök szétválasztását segíti, és követőit az igazságosság ösvényén tartja. A másik kezében a kötél a kötelékektől való szabadulást jelképezi. A halál feletti uralmát a tőr és a kígyó mutatja. Néha egyik kezében kedvenc rizsgombóca van, amelynek pocakját köszönheti, a másikban pedig letört fél agyara, amellyel Vjásza bölcs diktálása nyomán leírta a Mahábháratát.)

Feng shui szerint az otthonunk gazdagság sarkába is érdemes egy elefánt szobrot kitenni, hogy energetizálja az adott életterületet.

Egy apró elefánt medál is szerencsét hoz.

bottom of page