top of page

"Holdfény"

kék, rózsaszín, ezüst mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falióra
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: O051

Kategória:   falióra

Típus:             rendelhető *

                     (*elkészítési idő kb. 4 hét)

Értéke: 24.500 Ft

Egy csodás természeti kép színei ihlették ezt a mandalát: a Hold fénye a távolban, a felhők rózsaszínes fényben úsznak a kék égbolton a tenger felett...

Talán giccsesen hangzik, mégis csodás látvány volt. (Ha érdekel, itt megnézheted az eredeti képet. Biztos vagyok benne, hogy sikerül megtalálnod, melyik az.)

Könnyed, légies, lágy, mégis erőt sugárzó ez a mandala, a természet erejét is magában hordozza...

Ezúttal is egyedi, saját tervezésű, virágszirmokból felépülő mandala órát készítettem, sokféle kék, és lilába hajló rózsaszín, némi rózsaszínbe hajló vajszín  kíséretében. Itt-ott csillámport, illetve csillogó kék festéket is használtam - érdemes többször, alaposan megfigyelni a fotókat...

Ezüst kontúrral emeltem ki a mintákat.

Egyszerű, elegáns fém óramutatókat használtam, melyeket ezüst színűre festettem.

Szimbolika:

A motívum elsősorban virágszirmokból épül fel, mely a szeretetet, harmóniát, az önszeretetet és önelfogadást jelképezi.

A mandala 12-es szimmetriát követ, mely egyszerre tartalmazza a 3-as, 4-es és 6-os szimmetriákat is, a harmonikus és fokozatos felépülést, átalakulást és újjászületést szimbolizálja.

A kék a nyugalom, megnyugvás, ellazulás, harmónia, csend és kommunikáció színe, a megfoghatatlan és végtelen jelképe.

A rózsaszín a gyógyítás (és gyógyulás), valamint a szeretet színe, egyensúly a szeretet nyújtásában és elfogadásában.

A mandalákról részletesebben lejjebb olvashatsz.

Termékinformációk:

 

Az óra méretei: 21x21cm.

Üvegvastagság: 4mm.

 

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával.

Az óraszerkezeten akasztó van kialakítva.
Az elemet nem tartalmazza, 1,5 V-os ceruzaelemmel működik. A szerkezet tesztelve.
(Beállításnál visszafelé ne tekerjük, mert a szerkezet tönkremehet! Ez mindenféle órára igaz!)

 

Alapanyagok: üveg, műanyag, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page