top of page

"Harmóniában Önmagammal, a Nőben élő Természet"

türkizzöld, barna mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falikép
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: K003

Kategória:   falikép

Típus:        rendelhető *

                     (*elkészítési idő kb.4 hét)

Értéke: 37.900 Ft

"Harmóniában Önmagammal - a NŐben élő Természet"

Minden egyes mandalám, mint ez a kép is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

Csupán címszavakat írnék, amik eszembe jutnak, amikor erre a mandalára ránézek:
finom nőiesség, természet, harmónia, nyugalom, lágyság, szívből jövő melegség, kiegyensúlyozottság, képesség a megújulásra, belső elfogadásból és nyugalomból fakadó erő, hála

Színek és hatás:
Nagyon sokféle (türkizzöld, barna) árnyalat és színátmenet van a mandalában (ezek a fotókon nem, de élőben annál inkább látszanak).
a barna a stabilitást, a biztonságot, az őszinteséget és a nyugalmat, melegséget sugall
a türkizzöld (inkább zöld, mint kék, bár kékes jegyeket is tartalmaz) az egyensúlyt, a harmóniát, a növekedést, a reményt, a természetet, az ellazulást és az elégedettség érzését hivatott szolgálni

Rövid leírás a mintáról:
A mintát úgy terveztem, hogy akár melegebb, akár hidegebb színekkel is funkcionálhat, és a választott színek, valamint a részletes és sajátos díszítés kapcsán teljesen egyedi, és megismételhetetlen mandalák szülessenek (akár ugyanazon alapmotívum többszöri felhasználása esetén is). A görbe ívek, szirmok az energiát, az élet áramlását, a szeretetet, harmóniát, magát az életet szimbolizálják. Négyes szimmetriájával a határozottságot erősíti.

Termékinformációk:

Teljes méret: 23x23cm

Wenge (sötétbarna) színű, egyszerű, ám elegáns fa keretben.


Festett mandala átmérője 20cm (2mm vastag üveggel)A keret hátlapján egyetlen akasztó található, így kizárólag faliképként funkcionálhat.

 

Alapanyagok: üveg, festék, fa, papír

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page