top of page

"Gyógyulj!"

kék, lila, rózsaszín mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falióra
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: O026

Kategória:   falióra

Típus:        rendelhető *

                      (*elkészítési idő kb. 4 hét)

Értéke: 24.500 Ft

Meggyőződésem, hogy ennek a mandalának regeneráló, gyógyító, fájdalomcsillapító hatása van.

​Egy korábbi mintámat dolgoztam át, egészen újszerűen, hiszen a fehér kontúr még jobban kiemeli a mintákat, formákat, színeket, és még erősebbé teszi a mandala hatását.

Többféle kék, valamint rózsaszín és lila színekkel dolgoztam, elsősorban fényes és áttetsző festékeket használtam, de a főbb kék-rózsaszín-lila szirmok (talán a nem-fényáteresztő festék miatt) szinte világítanak.

Szimbolika:

Ez a mandala a kék, lila, rózsaszín színeivel a harmóniát, ellazulást, egyensúlyt, alázatot, szeretetet és gyógyulást szolgálja.

Alapmintájában a 12-es szimmetriájú szirmaival a harmonikus és fokozatos felépülést, átalakulást és újjászületést szimbolizálja.  A virág motívum ezúttal is az önszeretetet és önelfogadást jelképezi.A görbe ívek és szirmok az energiát, az élet áramlását, a szeretetet, harmóniát, magát az életet szimbolizálják.

​Szép mintázatú, elegáns, fém óramutatókat fehérre festettem az összhatás érdekében.

Minden egyes mandala órám, mint ez is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).

Termékinformációk:

 

Az óra méretei: 21x21cm.

Üvegvastagság: 4mm.

 

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával.

Az óraszerkezeten akasztó van kialakítva.
Az elemet nem tartalmazza, 1,5 V-os ceruzaelemmel működik. A szerkezet tesztelve.
(Beállításnál visszafelé ne tekerjük, mert a szerkezet tönkremehet! Ez mindenféle órára igaz!)

 

Alapanyagok: üveg, műanyag, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page