top of page

"Erdei tündér"

zöld mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falióra
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: O027

Kategória:   falióra

Típus:             ELKELT

Értéke: 25.500 Ft

Ha téged is megnyugtat ez a mandala, akárcsak az erdő zöldje, az nem véletlen....

A sokféle zöld szín nyugtató hatással  bír.

A sok apró pötty, mintha egy erdei tündér lépte nyomát hordozná...

Ezúttal is egyedi, saját tervezésű, virágszirmokból felépülő mandala órát készítettem, sok-sok apró pontszerű díszítéssel. Egy korábbi mintámat dolgoztam át, melyhez annak idején a kövirózsa életerős, fraktál-szerűen sorakozó, spirálisan elhelyezkedő levelei adták az ihletet.

Kizárólag zöld színnel és rézzel dolgoztam, hol áttetsző, hol telt-fedő árnyalatokat használtam, és vörösréz kontúrral emeltem ki a mintákat.

Egyszerű, elegáns óramutatókat használtam, melyeket réz színűre festettem.

Szimbolika:

Ez a mandala a zöld színárnyalataival a nyugalmat, gyógyulást, növekedést, de a változást és megújulást  is magában hordozza.

A zöld a szív csakra színe, így annak erősítésére is szolgálhat.

A mandala alapmintájában a tizenkettes szimmetria jelenik meg, mely számos más szimmetriát tartalmaz, úgymint: 3, 4, 6, ezáltal elég összetett. A virág motívum itt az önmagunk felé történő kedves odafigyelést segíti.

A görbe ívek és szirmok az energiát, az élet áramlását, a szeretetet, harmóniát, magát az életet szimbolizálják.

Termékinformációk:

 

Az óra méretei: 21x21cm.

Üvegvastagság: 4mm.

 

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával.

Az óraszerkezeten akasztó van kialakítva.
Az elemet nem tartalmazza, 1,5 V-os ceruzaelemmel működik. A szerkezet tesztelve.
(Beállításnál visszafelé ne tekerjük, mert a szerkezet tönkremehet! Ez mindenféle órára igaz!)

 

Alapanyagok: üveg, műanyag, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page