top of page

"Elegancia"

rosegold, mályva, matróz kék mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falióra
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: O063

Kategória:    falióra

Típus:            késztermék

Értéke: 25.500 Ft

Az igen elegáns rosegold (rózsa-arany) különleges csillogásával könnyed eleganciát áraszt...

Ezúttal is egyedi, saját tervezésű mandala órát készítettem, sok-sok arany, rózsaszín, bézs csillámmal és sokféle rózsaszín és egyedi keverésű rosegold színárnyalattal, és kiegészítésképp fehérrel és tengerészkékkel.

A mályva/lila csillogó virágszirmok nem ugyanolyanok: halvány rózsaszín ill. halvány barack csillámokkal van díszítve 3-3 szirom - felváltva, ami lehelletnyi különbséget jelent, mégis ettől még izgalmasabb, erre festettem rá még egy réteg díszítést fehér metál üvegfestékkel.

Az élénk, csillámos rózsaszín szirmokra még arany csillámokat is szórtam, így még extravagánsabb lett a hatása.

Az egyedi keverésű rosegold-ban a rózsaszín festék arany pigmenteket is tartalmaz, és ezt még1 színátmenetes réteggel lefestettem, ettől még nagyobb mélysége van ezen szirmoknak.

Arany kontúrral emeltem ki, és díszítettem a mintákat.

Díszes, elegáns fekete színű, fém óramutatókat használtam.

Elképesztően sokat dolgoztam vele, az egyik legaprólékosabb mandala órám lett, de szerintem megérte.

Leírás:

hamarosan...

A mandalákról részletesebben lejjebb olvashatsz.

Termékinformációk:

 

Az óra méretei: 21x21cm.

Üvegvastagság: 4mm.

 

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával.

Az óraszerkezeten akasztó van kialakítva.
Az elemet nem tartalmazza, 1,5 V-os ceruzaelemmel működik. A szerkezet tesztelve.
(Beállításnál visszafelé ne tekerjük, mert a szerkezet tönkremehet! Ez mindenféle órára igaz!)

 

Alapanyagok: üveg, műanyag, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page