top of page

"Aqua - a víz éltető ereje"

türkiz mandala egyedi készítésű, kézzel festett üveg falióra
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: O024

Kategória:   falióra

Típus:             rendelhető *

                      (*elkészítési idő kb. 4 hét)

Értéke: 22.000 Ft

 A víz éltető erejét sugározza ez a mandala…

Te mikor voltál utoljára hálás a vízért, hogy van otthon ivóvíz, folyóvíz, hogy bármikor ihatsz egy pohár vizet, tudsz kényelmesen főzni, mosni, tisztálkodni, stb.? És mikor köszönted meg a Balatont, a Velencei tavat, a tengert és más csodákat?
Az utóbbi hónapokban az én életemben valahogy jobban tudatosult a víznek az öröme és a hála iránta; minden nap hálát adok a tiszta vízért reggelente, esténként és napközben is, számos alkalommal.

Ez a mandala falióra színei miatt elsősorban a torok csakra erősítésére szolgálhat.

Ezúttal is egyedi, saját tervezésű, különleges mandala órát készítettem. Türkiz, zöldeskék, halványkék színekkel dolgoztam, hol fényes, hol áttetsző, hol telt-fedő árnyalatokat használtam, továbbá az összhatás érdekében légiesen hagytam, azaz nem díszítettem. A  mintákat ezüst kontúrral emeltem ki.

Szép mintázatú, elegáns ezüst óramutatókat használtam.

Szimbolika (részletes leírás)

Hamarosan....

​​​

A mandalákról részletesebben lejjebb olvashatsz.

Termékinformációk:

 

Az óra méretei: 21x21cm.

Üvegvastagság: 4mm.

 

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával.

Az óraszerkezeten akasztó van kialakítva.
Az elemet nem tartalmazza, 1,5 V-os ceruzaelemmel működik. A szerkezet tesztelve.
(Beállításnál visszafelé ne tekerjük, mert a szerkezet tönkremehet! Ez mindenféle órára igaz!)

 

Alapanyagok: üveg, műanyag, festék

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page