top of page
"Naplemente"
narancs, lila mandala - egyedi, kézzel festett üveg ablakdísz, fényfogó (15cm)
Pink to Orange Gradient_edited_edited.jpg

?

Termékkód: F015

Kategória:   fényfogó

Típus:        rendelhető *

                  (*elkészítési idő kb. 3 hét)

Értéke: 9.500 Ft

A melegséggel feltöltő naplementét idézi ez a mandala.

 

Igen erőteljes, ám az ablakba helyezve, a nap fényét áteresztve (falra vetítve) lágyabb fényeket vető mandalát festettem..

Ezt a fényben úszót neked ajánlom, lakásdekorációként saját otthonodba, esetleg ha segítőként dolgozol, akkor kezelődbe-stúdiódba, ha különleges színjátékra vágysz.

(Angolul a találó "suncatcher" nevet kapta ez a dísztárgy, mely magyar fordításban fényfogót jelent, de talán a "fényben úszó" szebb megfelelője lenne.)

Többféle lila, valamint narancs színekkel dolgoztam,  fényes-áttetsző árnyalatokat használtam, az íves narancs szirmokat csillámokkal bolondítottam meg. A kívánt összhatás érdekében színtelen(!) kontúrral választottam el a mintákat, mely kicsit megkönnyítette az alapvetően erőteljes színekkel operáló mandalát.

 

Minden egyes mandalám, mint ez az ablakdísz is, különleges stílusban készült, saját terv alapján, tisztított térben, ráhangolódással (meditációs zene, füstölő, stb. alkalmazásával).


Szimbolika:

Ez a mandala a lila színeivel a harmadikszem és korona csakra, a naranccsal pedig a szakrális csakra erősítésére is szolgálhat.
A mandala alapmintájában a nyolcas szimmetriát használtam, mellyel ritkán találkozhatsz munkáim közt;  a 8-as szám a pontosságot és szellemiséget jelképezi
. A virág motívum itt a szeretetet és önelfogadásból eredő kibontakozást szimbolizálja.

Termékinformációk:

 

Méretei: átmérő 15 cm

Rézfólia kerettel, akasztóval ellátott üveglap

Tisztítása enyhén nedves (vizes) vagy száraz ruhával

 

Alapanyagok: üveg, festék, fém

Törékeny!

 

Garanciáimról itt olvashatsz.

 

Korábbi vásárlóim értékeléseit itt találod.

 

Pár szóban a mandalákról:

A mandaláknak a keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, ma is igen sokszor használják.

A mandala kifejezés a szanszkrit nyelvből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong; más vélemények szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas = elme).

Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. A meditáció során a mandala alkalmazásának célja, hogy harmóniát teremtsen a külső elemek és belső tudatszintek között, segítse a meditálót abban, hogy megtalálja a tudatosság egységét, és helyreállítsa benne a dolgok ideális rendjét.

A mandala a világegyetem képe, a kiáradás és visszaolvadás folyamatában megjelenítve, az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandalával történő meditáció során a cél: elfoglalni a mandala megszentelt, mágikus körének közepét (ezáltal a mikro- és makrokozmosz azonosságának felismerése, a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erő).

A mandalák, mint a világegyetemet kicsinyítve jelképező ábrázolások, ismétlődő harmonikus mintáival nyugtatják, regenerálják az embert. Egyre több kutató szerint létezésük sokkal ősibb, mint gondoljuk, mivel a természet alkotta formáktól elkezdve az ősi kultúrák rajzain keresztül számtalan helyen felfedezhetjük őket. Az embert ösztönösen vonzzák az ősi szimbólumok, így a mandala is, melynek legegyszerűbb formája, a kör tulajdonképpen a teremtés alapszerkezete, az egységet és örök életet szimbolizálja.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. Célja megtalálni a tudatosság egységét, és helyreállítani az emberben a dolgok ideális rendjét. (Segítse az elmélyülést, megállítsa a gondolat-zuhatagot.)

A mandala egy út, melyet, ha követünk, megtalálhatjuk saját magunk középpontját; épp ezért érdemes saját mandalát készítenünk, vagy személyre szabott mandalát készíttetnünk.

bottom of page